Forskning på medisinsk & fysikalsk massasje

Over hele verden benyttes massasjeterapi i økende grad sammen med standard medisinsk og fysikalsk behandling for å hjelpe til med å håndtere en rekke plager og symptomer. Det finnes en mengde evidensbasert forskning, noe de systematiske gjennomgangene av studiene i denne artikkelen viser.
«Based on these systematic reviews massage therapy has a growing body of evidence supporting its effectiveness in reducing pain and improving health-related quality of life in a variety of health conditions and rehabilitation».

https://www.rmtedu.com/blog/systematic-reviews-of-massage-therapy


I Norge derimot, er massasjeterapi blitt definert som alternativ behandling og pasienter må betale 25% moms. Dette er noe NMF, og ikke minst alle de som trenger å benytte massasje, i mot. Dette er helsehjelp som bør være mva-fritt på lik linje med annet helserettet arbeid. NMF fortsetter å sende inn høringssvar, delta årlig på Arendalsuka, skrive pressemeldinger og artikler for å reversere loven som ble innført etter harde corona-år. NMF jobber aktivt for å få tilbake moms-fritaket!

RMTEDU.COM
Systematic Reviews of Massage Therapy — Richard Lebert Registered Massage Therapy

 

Det er ingen tvil om at kunnskapbasert massasje gir god helseeffekt. I studien ved Universitetet ved Roehampton i England har de funnet ut at man får en økningen på 70% av hvite blodceller etter massasjebehandling. Dette er svært gunstig i helningsprosessen etter skade, sykdom, stress og andre smertetilstander i muskler og ledd. Her er selve berøringen i massasjeterapien avgjørende.

 

 

Web: Berit Skyttern