Hos massøren

Velg en godt utdannet massør

Massør/Massasjeterapeut  MNMF er ikke en beskyttet tittel. Det gjør det vanskelig for publikum å vite hvilken massør de skal velge for å sikre kvalitet og seriøsitet under behandlingen. NMF har derfor laget “Finn en massør/massasjeterapeut” – der du kan søke deg frem til en massør i ditt område.

Hvordan foregår en massasjebehandling?

En klassisk massør behandler og forebygger muskel- og leddplager ved manuell bearbeiding av muskulatur og bindevev. Formålet er å lindre smerter og andre plager som stammer fra anspent/forkortet muskulatur, herunder myoser og triggerpunkt, øke leddmobilitet, øke blod- og lymfegjennomstrømning i muskulatur og bindevev og bidra til generell økt fysisk og psykisk avspenning og velvære.

Egenopplysningsskjema fylles ut

Første gangen du er hos en massør, vil du bli bedt om å fylle ut et Egenopplysningsskjema. Her vil du oppgi informasjon om helsetilstanden din, samt samtykke til at denne informasjonen blir brukt for å tilpasse behandlingen. Ved noen helsetilstander, skal det ikke gis massasje. Skjemaet vil også avdekke dette.

På massasjebenken

På massasjebenken ligger klienten som regel på magen, ryggen eller på siden. Klienten skal beholde undertøyet på. Under behandling skal kroppen skal være tildekket med teppe/laken og kun det området som behandles, skal være synlig. Dersom klienten har behov for ekstra puter, skal massøren legge til rette for dette. Det er viktig at klienten føler seg vel på benken. Flere og flere massøren benytter også muskulære tøyeteknikker og aktiveringsteknikker, slik at en massasjebehandling kan også innebære at klienten beveger seg mye.

Avbryte behandlingen?

Dersom du av en eller annen grunn ønsker å avbryte behandlingen, er det viktig at du formidler dette til massøren som behandler deg. Massøren vil da avbryte behandlingen og gi informasjon om hva du eventuelt kan gjøre videre for å få hjelp med plagene dine.

Journal

Alle medlemmer av Norges Massasjeforbund er forpliktet til å føre journal når de behandler. I journalen vil massøren skrive ned hvilken behandling som er utført og du som klient har når som helst rett til å få en utskrift av dette. Journalen skal skrives slik at den er forståelig også for klienten.

Forskjellen på en en massør og en massasjeterapeut

En Massør MNMF er utdannet i anatomi, fysiologi, skade- og sykdomslære og kan hele muskelsystemet, med tøye- og funksjonstester, samt grunnleggende massasjeteknikker i klassisk massasje.

En Massasjeterapeut MNMF har en lengre utdannelse enn Massør MNMF og har derfor flere massasjeteknikker hun/han kan benytte i behandlingen, og studiet innebærer også en større grunnleggende faglig utdannelse i medisin.

Velg en godkjent massør/massasjeterapeut

Norges Massasjeforbund kvalitetssikrer skoler, utdanning og medlemmer, slik at du er sikret kvalitet og seriøsitet under behandlingen. Benytt vår “Finn en massør/massasjeterapeut” funksjon for å finne en seriøs behandler i ditt nærmiljø.

Finn din massør