Intervju med Massør og Personlig Trener Andres Contreras Silva

Min bakgrunn og yrkes utvikling

Mitt navn er Andres Contreras Silva, en snart 40 år gammel mann som har jobbet med helse og trening i litt over 10 år. Trening har alltid vært en stor del av livet mitt.

Jeg husker godt da jeg var 14 år gammel og snekret sammen min første treningsbenk og hadde den hjemme på et lagerrom i Sverige. Jeg er født i Chile men flyttet til Sverige da jeg var 6 år gammel. Har også bodd et par år i Spania før jeg flyttet til Norge. Jeg har testet alt mulig innenfor sportsgrener, og fant tidlig ut at min pasjon er kampsport. Jeg har trent alt fra karate, thai-boksing til krav-maga.

I 2006 utdannet jeg meg som gruppeinstruktør og til personlig trener. Jeg har jobbet som PT i Sverige og jobber nå på bedriftssiden som PT for Elixia/Sats kjeden.

Jeg er utdannet massør fra Axelssons Body Work School og har fylt på med mange kurs i alt fra soneterapi, mindfullness og nå sist kurset i riktige arbeidsteknikker når man utfører deep tissue work som Norges Massasjeforbund arrangerte ifjor høst med Gary Schweitzer. Kurset til Gary ga meg mye, han er en utrolig ydmyk person som imponerte meg med hvordan han underviste. Jeg gleder meg til nye kurs med ham

Massør MNMF og Personlig Trener

De siste årene har jeg massert på fulltid og dedikert tiden min 100% til å drive egen virksomhet med massasje og som PT/coach. Etter mange år på treningstudio kjenner jeg mange herlig mennesker, både eliteutøvere og vanlige mosjonister. Det de alle har til felles er en sterk vilje til å nå målene sine. Mange opplever skader; og som massør har jeg endelig funnet en behandlingsform som sammen med trening er en utrolig god kombinasjon som ivaretar både kropp og sjel.

I klinikken min tilbyr jeg klassisk massasje, deep tissue/sport massasje, aromaterapi, hot stone behandling, massasje for gravide, PT, coaching og veiledning.

I helgene jobber jeg på Farris Bad i Larvik og har også vært innom The Thief i Oslo. Jeg har hatt samarbeid med to klinikker der jeg leide meg inn og lånte deres lokaler og massasjebenk. Dette lærte jeg mye av, spesielt hvordan man kan drive eget foretak. Jeg fikk erfaring og selvtillit nok til at jeg torde å satse på å starte for meg selv og ikke bare jobbe for andre. Jeg er heldig som har kunder som hele tiden har vært fornøyd med mine behandlinger og PT timer. De har derfor fulgt meg på mine ulike arbeidsplasser.

Slik jobber jeg idag

Idag jobber jeg som bedriftssmassør 3,5 dager i uken, har 14 behandlinger på 30 minutter der pr. dag.

Jeg jobber også i eget lokale på Karl Johan. Her tar jeg imot kunder som ønsker massasje eller PT timer . Vil nok kalle meg en massør som liker å behandle og ikke bare gi avslapning og velvære. Jeg liker å jobbe med idrettskader, men gir meg aldri inn på en skade jeg ikke har forutsetninger for å mestre. Jeg er flink til å henvise videre til spesialist eller lege der det er nødvendig.

Hva som inspirerer meg i Massør jobben

Det som inspirerer meg til å jobbe som massør er at jeg får møte så mange ulike mennesker og få muligheten til å hjelpe dem. Mange av mine kunder kommer til meg for behandling men også for tips om trening. Jeg lærer utrolig mye av hver kunde og behandling, og har nok en egen vilje og motivasjon til hele tiden å utvikle meg og å lære mer. Derfor setter jeg også av penger for å kunne ta kurs og faglig påfyll.

Jeg har fylt på med kurs innen soneterapi, deep tissue therapy, sportsmassasje, STT performance spesialist, dry needling og hot stone. For tiden holder jeg på med massasjeterapeututdannelsen ved Axelsons.

Tar vare på egen helse

For å ta vare på meg selv trener jeg 3-5 ganger i uken, fokuserer mye på streching og dynamisk trening. Jeg spiser sunt og forsøker å få minst 7 timers søvn hver natt.

Jeg håper en dag at massasjebehandling vil anbefales av leger og andre manuelle behandlerer på lik linje med fysioterapi og kiropraktikk. Håper også på at vi en dag kan komme inn under en helseforsikringsordning slik at kundene kan få behandlingen dekket.

Norges Massasjeforbund representerer trygghet

For meg gir det en trygghet å kunne være medlem i et seriøst forbund som Norges Massasjeforbund, både fordi jeg vet de jobber på en målrettet måte med saker som er viktige for meg. Medlemskapet i NMF gir både meg og kundene mine støtte og trygghet i form av kvaliteten de representerer.

Hvis jeg skal se 10 år frem i tid, så drømmer jeg om å drive et PT-studio der jeg kan kombinere massasje behandlinger og trening. Da eier jeg to klinikker som skal se ut som den jeg driver på Karl Johan. Så med andre ord, for å se min visjon så må dere komme på besøk.

Andres Contreras Silva

Norges Massasjeforbund ønsker å presentere forskjellige historier om veien til massør yrket, noe som gjenspeiler forbundets brede og dyktige medlemsmasse.

Det å være massør er et ekte håndverker yrke, og i vår medlemsmasse har vi mange med en variert og spesiell yrkes- og utdanningsbakgrunn. Noen har flere år på høyskole og universitet, mens mange kun har videregående skole. Den viktigste egenskapen en god massør har er et godt håndlag, både berøringsmessig og i det å møte personen man behandler med respekt for mennesket.