Shino Wilberg engasjert medlem

Idrettsfaglig og allsidig bakgrunn

Shino er oppvokst i Nedre Eiker. Han har alltid vært aktiv innen idrett og trening, og ga sin første massasje som betatt 14-åring og var «hobbymassør» for venner og familie etter det. Han har en variert og allsidig idrettsfaglig bakgrunn med idrett på videregående, grunnfag i medisin, en selvkomponert Bachelor i idrett og helsefag og masterfordypning innen idrettspsykologi.  En gang i tiden var han i ferd med å ta utdanning innen kinesisk medisin, der han i tillegg til akupunkturfaget ble introdusert for kopping og TuiNa massasje.

Sykdom ga nye muligheter

Han har jobbet som lærer på barne- og ungdomsskole, og hatt en rekke småjobber, frem til han ble syk for noen år tilbake. Da fikk han mulighet til omskolering og valget var da ganske enkelt; hobby skulle bli jobb! Han ønsket å utdanne seg til massør, og det var Axelsons BWS som ble førstevalget.

Shino har nylig avsluttet diplomert massørstudiet, tar massasjeterapeut utdanningen ved samme skolen nå i høst, mens han samtidig jobber for å etablere en praksis på Lierskogen utenfor Drammen.

Etablert egen klinikk

Det er ikke alltid lett å etablere seg etter utdanning, men Shino fikk muligheten til å starte egen klinikk på Lierskogen takket være to Vestfold-damer som ønsket å utvide og utvikle sin drift. I mai 2017 så Lierskogen Muskelklinikk dagens lys.

På klinikken gir han muskelbehandlinger tuftet på klassisk massasje, samt behandling med kopper. Han fokuserer mest på terapeutiske behandlinger, og jobber med å få avtaler med ulike idrettslag i området rundt klinikken.

Fordi han er i etableringsfasen har han ikke etablert noen typisk klientgruppe, men har som ønske å jobbe seg inn mot idrettsutøvere, samt få et godt samarbeid med ulike helseinstitusjoner da han som fagperson finner det interessant og givende å hjelpe mennesker med å gjenopprette sin funksjonsevne. Shino benytter seg av sosiale medier ( Facebook, LinkedIn, Instagram) for markedsføring og har startet en YouTube kanal som kommer til å fylles med videoer med trenings- og helsetips. Shino mener den beste markedsføringen i fremtiden vil være ryktebørsen og fornøyde klienter

Glad i jobben sin

Samhandlingen med klientene og muligheten til å være en positiv innflytelse for dem er Shino sin inspirasjon til å jobbe som massør.

Utvikling er viktig

Han ser viktigheten av å holde seg oppdatert i faget og deltar derfor på kurs innen kopping- og lymfemassasje, samt massasjeterapeututdannelsen ved Axelsons. Shino tror på at man aldri blir helt ferdig utlært, og kommer derfor til å ta oppfriskningskurs med regelmessige intervaller.

Massøryrket er en tøff fysisk jobb, og for å ivareta seg selv trener og konkurrerer han i kampsport, primært judo og brasiliansk jiujitsu.

Massøryrket og helsenorge

Shino har noen tanker rundt massøryrkets utfordringer og vår vei mot å bli anerkjent som en seriøs aktør hos det offentlige helsenorge: blant utfordringene er skolemedisinens holdning til det alternative, selv om det har en vesentlig lengre historie enn skolemedisinen. Han mener også at massørene har for kort utdanning, vi mangler en Bachelorutdanning, og publikums generelle inntrykk av hva massasje og en massør er og gjør kan også være en utfordring, selv om det inntrykket har blitt bedre de siste årene.

Medlemsskap i NMF signaliserer seriøsitet

Å være medlem av Norges Massasjeforbund betyr for hans del at han signaliserer ovenfor fremtidige og nåværende klienter at han er en seriøs behandler som de kan være trygge på. Han ser medlemskapet som en trygghet vitende at han har forbundet i ryggen og anser det som et kvalitetsstempel når han markedsfører seg selv og sin klinikk.

Overordnet mål

Shino har fremtidsplanene klare og drømmer om at han innenfor 10 år har klart å etablere et eget tverrfaglig senter som han eier og driver. Senteret vil ha ulike terapeuter som massører, akupunktører, PT’er, kiropraktorer, naprapater, fysioterapeuter, aromaterapeuter, en lege, badstue, treningssal, styrkesal, solsenger m.m.

Dette vil han jobbe hardt og målrettet mot, og vi i Norges Massasjeforbund ønsker Shino masse lykke til med jobben som massør, utdanningen videre og målet. Stå på! Vi er her for deg!

Shino Wilberg

Norges Massasjeforbund ønsker å presentere forskjellige historier om veien til massør yrket, noe som gjenspeiler forbundets brede og dyktige medlemsmasse.

Det å være massør er et ekte håndverker yrke, og i vår medlemsmasse har vi mange med en variert og spesiell yrkes- og utdanningsbakgrunn. Noen har flere år på høyskole og universitet, mens mange kun har videregående skole. Den viktigste egenskapen en god massør har er et godt håndlag, både berøringsmessig og i det å møte personen man behandler med respekt for mennesket.

På Norges Massasjeforbunds årmøte i 2017 ble vi kjent med en engasjert og kunnskapsrik nyutdannet massør; Shino Wilberg. Han fikk mandat til å starte to lokallag for forbundet; i Vestfold og Buskerud, som nå er i oppstartsfase.